טיפים לכביסה ולעולם נקי יותר | אורגניקזון
מכונת הכביסה עובדת אצל רובנו שעות נוספות. אספנו כמה טיפים ומידע חשוב על מכונות כביסה שיכולים לעזור לכם להוריד את המחיר הסביבתי והכספי של הפעלת המכונה.
לפני שקונים מכונת כביסה חדשה:
1) המכונה צריכה להתאים לגודל המשפחה, להרגליה ולצורכי הכביסה שלה.
2) רצוי לרכוש מכונת כביסה עם מהירות סחיטה גבוהה. ככל שמהירות הסחיטה גבוהה יותר, הכביסה יוצאת יבשה יותר, והחיסכון ניכר בזמן הפעלת מייבש הכביסה (אם משתמשים). כדאי לקנות מכונה שמסוגלת לסחוט מ-800 סל"ד ומעלה, עדיף מעל 1,000 סל"ד.
3) כדאי לקנות מכונה שנתוניה מצביעים על צריכת חשמל, מים וחומרי ניקוי נמוכה ביותר. חלק גדול מדגמי המכונות החדשות מצטיינים בכך. את הנתונים הדרושים לכם לגבי המכונות תוכלו לקבל מהמוכר בחנות, אך הם גם מופעים בהוראות השימוש המצורפות למכונה ובתווית האנרגיה המוצמדת אליה. כדאי לקנות מכונה שצורכת פחות מ-50 ליטר לפעולה. אם מכבסים הרבה כדאי לקנות מכונה שמסוגלת לכבס בפעולה אחת 6-7 ק"ג. צריכת החשמל המומלצת לפעולה צריכה להיות קרובה ל-1 קוו"ש.
4) עדיף מכונה עם פתח קדמי, אשר חוסכות 10-20 אחוז מים בהשוואה למכונות בעלות פתח עליון.
כשיש כבר מכונת כביסה:
1) לא פחות ולא יותר. הקיבולת של מכונה ממוצעת היא 4.5-5 ק"ג. כדאי להפעיל את המכונה רק בקיבולת מלאה, אך מצד שני, לא לדחוס יותר מדי, כדי שלא לפגוע באיכות הכביסה.
2) חצי זה לא ממש חצי. חשוב לדעת שבתכניות הכביסה המיועדות לחצי הכמות, או לכמות הנשקלת אוטומטית, לא משתמשים בחצי מכמות החשמל, המים וחומרי הניקוי, אלא ביותר. לכן, כדאי להשתמש בתכניות אלה לעיתים רחוקות בלבד. חשוב לזכור: יותר חסכוני להפעיל מכונה בקיבולת מלאה, מאשר להפעיל אותה פעמיים, בחצי כמות.
3) שטיפה מוקדמת – צריכה מוגזמת. מומלץ להפעיל תכנית כביסה עם שטיפה מוקדמת רק לכביסה מלוכלכת במיוחד. הפעלה ללא תכנית שטיפה מוקדמת חוסכת כ-20 אחוז בצריכת החשמל.
4) קצת יותר קר – הרבה פחות יקר. כשאתם מכבסים ב-60 מעלות במקום ב-90 מעלות, אתם חוסכים כ-25 אחוז בצריכת החשמל. אין צורך בכביסות בטמפרטורות גבוהות ורב הכביסות ניתן לעשות על 30 או 40 מעלות בלבד. גם חיתולי בד לא חייבים לכבס מעל 60 מעלות, והרבה פעמים גם 40 מעלות עושה את העבודה מצויין. כיסויים לא כדאי לכבס מעל 40 מעלות כי זה פוגע ביעילות הכיסוי ומקצר את חייו.
5) עדיף באוויר – גם בגלל המחיר. עדיף לייבש את הבגדים בחוץ ולא להשתמש במייבש כביסה. זה גם מקצר את אורך החיים של הבגדים, וגם גורם לצריכת אנרגיה הרבה יותר גדולה.
6) ריחות וריכוך מן הטבע. מרכך כביסה “רגיל” גורם לזיהום מים ולעיתים קרובות נשאר בכמויות מזעריות בבד גם לאחר השטיפה. ניתן להוסיף, למכונת כביסה חומץ טבעי במקום מרכך. החומץ גורם לריכוך הבדים וגם מנטרל ריחות. לריח נעים ניתן להוסיף שמנים אתריים בכמות קטנה.
7) סבון ידידותי לסביבה. להקטנת הנזק למי התהום מומלץ להשתמש בסבון כביסה אקולוגי. כך גם נמנעים מחומרים שמזיקים לעור משום שתמיד נשארים כמויות קטנות של חומר כביסה בבד גם לאחר השטיפה. ניתן להשיג אצלנו בחנות חומרי ניקיון אקולוגיים מתוצרת Ecover ו- Frosch.
8) מי הכביסה (בעיקר אם לא משתמשים בחומרים חזקים ולא-ידידותיים) מצויינים לגינה. ניתן לאגור במיכל גדול או להזרים ישירות לגינה.
עולם נקי יותר: שימוש בחומרי ניקוי אקולוגיים
היום יש מגוון גדול של מוצרי ניקיון ירוקים המבוססים על רכיבים צמחיים וטבעיים שעושים את העבודה ומנקים ביעילות לה אנו רגילים.
מספר מוצרים שיעזרו לכם להפוך את הבית שלכם לנקי מכימיקלים:
אבקת כביסה אקולוגית: אינה מותירה על הבדים והעור פטרוכימיקלים, ריחות סינטטיים ומבהירים אופטיים ואידיאלית לבגדי תינוקות וילדים.
נוזל כלים אקולוגי: מסלק שומן ביעילות ומותיר את כלי האוכל שלך מבריקים מניקיון
נוזל כביסה לתינוקות: מכיל רכיבים טבעיים בלבד, ללא פטרוכימיכלים, מבהירים אופטיים ורעלים. נוסחה היעילה בטיפול בכתמים קשים וכביסה בטמפרטורות נמוכות. מתאים לכביסה לבנה או צבעונית, שומרת ומגינה על הבד.
באתר תוכלו למצוא מגוון גדול של חומרי ניקוי ירוקים. השימוש במוצרי ניקיון אקולוגיים ישמור על הבית ועל הסביבה בה אנו גרים מכימיקלים המזיקים לבריאותנו.
המידע במאמר אינו מהווה המלצה או תחליף לייעוץ רפואי. ההסתמכות על הכתוב היא על הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ על רופא או מטפל טרם השימוש. נשים בהריון, מניקות, קשישים, ילדים ואנשים החולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות מרשם יש להיוועץ בגורם רפואי טרם השימוש.