איך מארחים בחגים בצורה אקולוגית – המדריך לחגים קלים ונוחים, גם עבור הסביבה | אורגניקזון
שמח במטבח האקולוגי והטעים שלנו!
אז כבר התקשרתן והזמנתן את המשפחה הגרעינית, את הדודה והדוד, את הגיסים וגם את החמות. הוצאתן מהבוידעם את ספר המתכונים של סבתא למנות המסורתיות והנה הגיע הזמן להכין את הארוחה ואת שולחן האירוח. קבלו מאיתנו כמה טיפים לבישול ואירוח נעים, חסכוני ואקולוגי:
עשו לכן רשימה מסודרת: כבר הבנתן מי קהל היעד שלכן, מה סבתא אוכלת ומה האחיינית בדיוק ביקשה, אילו מנות הן חובה בכל שולחן חג ובאיזה קינוח אתן רוצות להרשים את כל הנוכחים. עכשיו מה שנותר הוא ליצור רשימת קניות מסודרת, אפשר גם לחלק את הרשימה לקטגוריות או אולי אפילו לפי מעברים בסופר. מה שכן, היזהרו מפיתויים מיותרים וממבצעים שלא באמת מוזילים או חוסכים וגם לא שומרים על הסביבה בכך שהם גורמים לכן לרכוש מצרכים ומוצרים מיותרים.
חג טעים מתחיל בירקות: מהיכן אתן רוכשות את הירקות שלכן? מהסופר, אצל הירקן או מגדלות אותם לבד? חשוב לבחור ירקות טריים בצמחו וגדלו בארץ ולתמוך בחקלאות הישראלית. על ביצת הפלא כבר שמעתן? מוצר קטן ואפקטיבי שמאריך את חיי המדף של הירקות ושומר עליהם רעננים וטובים כל תקופת החגים, כי אין דבר מבאס יותר מסלט עייף.
במה אתן מבשלות ומגישות? אחד ה"סיפורים" היותר גדולים בחג זה עניין הכלים. לפני קצת יותר משנה אושר המס על הכלים החד-פעמיים העשויים פלסטיק, כך שעכשיו הם עולים הרבה יותר ממה שעלו עד כה. אנחנו כמובן רואות לנכון לארח, לבשל ולהגיש בכלים רב-פעמיים וכמובן גם לשטוף את הכלים במדיח כלים חסכוני ובכך לחסוך בזבוז רב של מים בעת הניקוי. אך, דעו לכן שישנם גם פתרונות אקולוגיים חד-פעמיים במיוחד עבור גזרת הבישול:
- תבניות אפייה מתכלות של If You Care – מעולות לאפיה ולהגשה. עשויות נייר לא מולבן, נטול כלור ועמיד בפני שמן.
- רדיד אלומיניום מ-100% אלומיניום ממוחזר.
- ניירות אפייה אקולוגיים וטבעיים.
- מנג’טים לאפייה מנייר לא מולבן עבור כל המיני-קיש, הלחמניות, מאפינס דבש ושקדים ושאר המאפים הקטנים והטעימים.
השולחן שלי הכי יפה בעיר: אם אתן קוראות את הבלוג שלנו, כנראה שטבע, הצבע הירוק ופרחים מכל הסוגים הם דברים שאתכן משמחים. במקום לרכוש קישוטי מרכז שולחן שיזרקו בסוף הערב לפח, שלבו את מה שיפה בגינה על השולחן: זר נענע במקום זר פרחים (הישר מהגינה ההידרופונית), אספו עם הילדים אצטרובלים וקשטו איתם את השולחן וצרו לכם שולחן חג שמכניס את הטבע הבייתה.
אל תשכחו לבוא עם קופסאות מהבית! כדי לחסוך את כאב הלב שבלזרוק מזון איכותי, טעים ומעולה ועל הדרך גם להימנע מלבשל שוב מחר ומוחרתיים, הזכירו לאורחים שלכם להגיע עם קופסאות רב-פעמיות מהבית למנות שעשו להם את חג, כדי שיהיה להם במקרר גם למחר. הרי זה ידוע שתמיד יהיה משהו שיישאר ואם כבר בישלתן מהלב, אז למה לא להנות מזה עוד קצת?
עשו גם סדר באשפה: אירוח בחג, עם כל האוכל וההנאה, מייצר גם לא מעט פסולת. גייסו את האורחים שלכן להפריד את האשפה בסוף הערב. הכינו מראש פחים לאיסוף בקבוקי השתייה מזכוכית או מפלסטיק, פסולת רטובה ואריזות קרטון. נצלו את ההזדמנות לשתף את הילדים ואת יושבי השולחן ביתרונות המחזור, אולי אפילו הגדילו וקיימו תחרות ביניהם בסגנון “מי ממחזר וממחזרת יותר מהר” ועל הדרך תיעזרו בהם בפינוי השולחן.
לסיכום, נתנו לכן כאן מספר טיפים של זהב לאירוח בחגים שהוא גם אקולוגי וגם חסכוני. יש לכן טיפים נוספים? ניסיתם את אחד מהטיפים ועבד לכן? בישלתן מנה שהייתה גולת הכותרת ואתן רוצות לשתף? קישטתן עם המשפחה את השולחן מאוצרות שמצאתן בגינה? אנחנו כאן בדיוק בשביל זה! שתפו אותנו באינסטגרם ובפייסבוק שלנו. לטיפים ומאמרים נוספים בנושא קיימות, אורך חיים ירוק וגם למתכונים טעימים ממש, אתן מוזמנות לבקר בבלוג שלנו. חג שמח!
המידע במאמר אינו מהווה המלצה או תחליף לייעוץ רפואי. ההסתמכות על הכתוב היא על הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ עם רופא או מטפל טרם השימוש. נשים בהריון, מניקות, קשישים, ילדים ואנשים החולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות מרשם יש להיוועץ בגורם רפואי טרם השימוש