הוסף לעגלה
0 מוצרים
סה"כ

IN & OUT במטבח הירוק: 15 טיפים
למטבח אקולוגי יותר

בכמה צעדים קטנים גם המטבח שלכם יכול להיות ירוק יותר = אקולוגי יותר = בריא יותר למשפחה ובריא יותר לסביבה.

המטבח הוא מקום מרכזי בבית גם אם מבשלים הרבה וגם אם מעט, גם במשפחות גדולות וגם בקטנות. אבל מה כבר יכול להיות ירוק במטבח??
למוצרים במטבח יש מחזור חיים המתחיל בקניות ומסתיים בפח הזבל או בערימת הקומפוסט. החל מהצעד הראשון, דרך התחנות בדרך ועד פח הזבל/הקומפוסט יש לכל אחד מאיתנו הרבה מה לעשות:
 
1) הכינו רשימת קניות מסודרת וכך הימנעו מקניות מיותרות שימצאו את עצמם פגות תוקף בזבל או בקומפוסט.
 
2) היו מציאותיים לגבי הכמויות שאתם קונים. אל תיקנו מעט מידי כדי לא ליסוע לסופר כל יום, אבל אל תגזימו כדי שלא תיאלצו לבסוף לזרוק.
 
3) השתמשו בסלים רב פעמיים או ארגזים במקום שקיות הפלסטיק המזהמות.
 
4) שימו לב לאריזות שאתם קונים. הימנעו ככל האפשר מאריזות קטנותואישיות, או כאלה שאינן ניתנות למיחזור.
 
5) קיראו מה כתוב על גבי האריזות, והימנעו ממוצרים המכילים חומרים משמרים וסינתטיים.
 
6) העדיפו פירות וירקות אורגניים נטולי ריסוס והדברה.
 
7) אם החביתה שלכם עדיין מיטגנת במחבת טפלון, זה הזמן להחליף אותו למחבת אקולוגי ובריא יותר בציפוי קרמי.
 
8) הימנעו מקניית מים מינרלים בבקבוקים, והתקינו מסנן למי הברז שלכם – וכן תחסכו זיהום וכסף.
 
9) השתמשו בנייר אפייה טבעי שלא הולבן בכלור.
 
10) פנו מקום להפרדת הפסולת ומיחזור. פח למוצרי נייר, פח לבקבוקי הפלסטיק וכן הלאה.
 
11) בידקו את דירוג האנרגיה של המכשירים החשמליים שלכם. לדוגמא: למקרר בדרגה A יעילות צריכת אנרגיה גבוהה יותר.
 
12) לכלים חד פעמיים מפלסטיק/קלקר אין מקום במטבח האקולוגי. אם בכל זאת יש אורחים ואתם רוצים כלים חד פעמיים, יש כלים חד פעמיים מתכליםמתירס או עלי דקל.
 
13) אל תחביאו מתחת לכיור חומרי ניקוי כימיים. השתמשו במוצרי נקיון אקולוגיים או בשיטות טבעיות שעובדות כמו לימון להברקה.
 
14) פעם בחודש עיברו על המזווה והארונות, וחפשו מוצרים שתאריך תפוגתם קרוב – כדאי להשתמש בהם בהקדם, לפני שימצאו את דרכם לזבל או לקומפוסט. במקביל, פעם בשבוע עיברו על המקרר, וחפשו אילו מאכלים קרובים לסוף ימיהם.
 
15) רגע לפני שהאוכל מתקלקל או נזרק לערימת הקומפוסט – חישבו איך ניתן למחזר אותו? פירות בשלים מידי – לקומפוט או ריבה, ירקות מבושלים – לפשטידה, וכל השאריות – לקומפוסט. המטבח הינו יצרן הפסולת המרכזי בבית -נהלו את הפסולת בצורה חכמה.
 
יש לכם עוד טיפים ורעיונות למטבח האקולוגי? שתפו אותנו ואת חברי הקבוצה שלנו בפייסבוק 


מאמר זה הופיע לראשונה בידיעון “בשבילנו”


ידיעון “בשבילנו” הינו לקט מאמרים ועדכונים שאנו, ב"בשבילנו", שמחים לכתוב ולערוך עבורכם- קהל לקוחותינו. הידיעון יוצא לאור פעם בחודש ונשלח לכל המכותבים ברשימת התפוצה שלנו, באמצעות כתובת המייל. 
הצטרפו כעת לרשימת המכותבים ותוכלו ליהנות מידיעון “בשבילנו” הקרוב.

נשמח לדעת מה מעניין אותך!

אם מעניין אותך נושא מסוים, אם חיפשת פתרון אקולוגי- או מצאת אחד… 
כתבו אלינו ל: contact@b-shvilenu.co.il או מלאו את טופס יצירת הקשר

no-lazy